TarjousTilaaminen

vuoden 2013 alusta tullinsäännöt muuttuivat (alleviivattuna)
EU-maasta tilaaminen

Tilattaessa tavaraa toisesta EU-maasta tullimaksua ja arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa.


EU:n veroalueen ulkopuolelta tilaaminen


Tuontitullittomuus myönnetään, jos lähetyksen sisältämien tavaroiden kokonaisarvo on enintään 150 euroa. Tätä arvorajaa ei kuitenkaan sovelleta alkoholituotteisiin, tupakkaan, tupakkatuotteisiin, hajuvesiin eikä eau de toilette -tuotteisiin. Arvonlisäverotuksessa vastaava lähetyksen arvoraja on 22 euroa. Tupakkatuotteisiin, alkoholiin, alkoholijuomiin ja hajuvesiin ei kuitenkaan sovelleta tätä verottomuuden rajaa arvonlisäverotuksessa, kuten ei myöskään valmisteverotuksessa alkoholiin, alkoholijuomiin ja tupakkatuotteisiin.

Tulli kannetaan tullausarvosta, joka yleensä perustuu tavarasta tosiasiallisesti maksettuun tai maksettavaan hintaan, johon on lisätty toimituskulut eli lähinnä vakuutus ja rahti EU:n rajalle saakka. Postitse kuljetettujen tavaroiden tullausarvoon sisällytetään kaikki määräpaikkaan saakka kannettavat postimaksut lukuun ottamatta Suomessa mahdollisesti kannettavia lisäpostimaksuja, kun kyseessä on kaupallinen lähetys.

Toisin sanoen jos tilaat esimerkiksi 21 euron tuotteen kiinasta et tarvitse maksaa alv veroa. Jos tilaat 22 euron tuotteen joudut maksamaan 5 euron edestä alv maksua, koska alv prosentti vuoden 2013 alusta on 24 %. Poikkeuksena elintarvikkeet ja kirjat joissa alv on 10 % jolloin minimi raja on 50 euroa. Yli 150 euron ylityksestä joudut maksamaan alv maksun 36 euroa sekä tullimaksun. Lisää tullimaksusta täältä.
Tilaaminen jos myyjä ei toimita tavaraa Suomeen

Kaikki ulkomaalaiset verkkokaupat eivät toimita tavaraa Suomeen tai vaihtoehtoisesti postikulut on laitettu kohtuuttoman kaalliksi. Tähän löytyy kuitenkin kiertokeino. Rekisteröitymällä "Mail Forwarding Service" palveluun eli postin uudelleen lähetyspalveluun saat virtuaaliosoitteen esim. USA:an tai Iso-Britanniaan. Seuraavaksi menet verkkokauppaan ja suoritat ostokset normaaliin tapaan, mutta annat toimitusosoitteeksi uuden virtuaaliosoitteen.
Yksi hyvä ja toimiva palveluntarjoaja ovat esimerkiksi myus.com.

1. Rekisteröidy linkissä olevaan www.MyUs.com sivulle ja saat Amerikkalaisen osoitteen
2. Käytä tätä uutta osoitetta tilatesssasi Amerikkalaisesta verkkokaupasta tavaraa

Jos haluat säästää postikuluissa, kannattaa tilata useampi tarvike yhdellä kertaa. Myös lehtien tilaus onnistuu MyUs.com osoitteen avulla.
Lähetyksen noutaminen Tullista


Jos jostain syystä tullilla on epäillä, että tilauksesi on korkeampi kuin tullin määrittelemä alaraja (22 euroa) joudut tekemään tulliselvityksen.
Tulli-ilmoitukseen on liitettävä kauppalasku tai vastaava asiakirja esimerkiksi tilausvahvistus. Kauppalaskun saaminen tullausta varten on yksi niistä asioista, joita on painotettava myyjälle Internet-tilausta tehtäessä, koska tavaroiden maahantuontiverotus perustuu tavarasta maksettuun hintaan tai
tavaran arvoon. Myös Internet-huutokaupoista ostetuista tavaroista pitää olla kauppalasku.
Lasku voi joskus olla myös lähetyksen mukana, mutta se kannattaa tarkistaa. Tosite vaaditaan myös
yksityishenkilöiden välisessä kaupassa, esimerkiksi eBay.

Tavaran saavuttua saat tulliselvitettävästä tavarasta saapumisilmoituksen – postilähetyksissä Itellalta ja rahtilähetyksissä muulta rahdinkuljettajalta. Saapumisilmoituksesta löytyvät mm. seuraavat 
tiedot: saapumistunnus/edeltävän asiakirjan tunnus, saapumispäivä, lähettäjä, vastaanottaja, tavaran 
tiedot, tavaran sijaintipaikka. 
Sinulla on kolme vaihtoehtoa tulliselvityksen tekemiseen.
1) Teet tulliselvityksen Tullin nettipalvelussa: http://asiointi.tulli.fi/nettituonti
2) Teet tulliselvityksen tullitoimipaikassa
3) Käytät huolintayrityksen palveluita


Maksaminen


Yleisempiä maksutapoja ovat luottokortit (esim. Visa ja MasterCard) ja paypal. Jos et omista luottokorttia, niin paypalin käyttö onnistuu ilman sitäkin.
On myös mahdollista luoda virtuaalinen luottokortti, jossa palveluntarjoajan tilille siirretään ensin rahaa pankkitunnuksilla ja luodaan sen jälkeen luottokortti haluamallasi luottorajalla ja kauanko kortti on voimassa. Tämä on myös hyvä keino kokeilla esimerkiksi viaplay:ta tai netflix:ia ilman oman luottokortin antamista. 
Lisätietoa virtuaalisista luottokorteista löytyy täältä.