Tarjousmaanantai 8. heinäkuuta 2019

Amazon tilauksen palautus


Tilasimme Amazon.de sivulta lasten Funkita merkkisen uimapuvun. Teimme tilauksen maanantaina 1. heinäkuuta ja paketti saapui jo saman viikon perjantaina 5. heinäkuuta eli reilusti alle viikossa. Ensimmäinen tuntuma oli kuitenkin että uimapuku on liian pieni. Tyttö alle 150cm pitkä ja uimapuvun koko oli 152. Vanha uimapuku oli pienempää kokoa ja tuntui että tämä uusi oli sitäkin pienempi.

Emme ole aiemmin palauttaneet Amazon.de sivuilta tilattuja tuotteita, vaikka kaikenlaista on tullut tilailtua, eli tämä oli meillekin täysin uutta. Tämän saman palautuksen voi tehdä myös, jos tuote on rikki tai ei jostain syystä vastaa odotuksia. Muista että mitään tuotelappuja ei kannata repiä irti, koska nämä yleensä vaaditaan palautus tuotteissa.

Amazon.de sivuilla ensin valitsimme käyttökieleksi Englannin, koska se on meille tutumpi kuin Saksa. Muista myös kirjautua sivuille.Seuraavaksi menimme kohtaan "Returns & Orders" eli palautukset ja tilaukset, joka on tuosta edellisestä kielivalinnasta pari pykälää oikealle. Tältä sivulta löytyy kaikki tuotteet, jotka olemme tilanneet Amazon.de sivuilta.

Seuraavaksi valitsimme "Return or Replace Items". Jatkoimme kohtaan jossa voi valita syyn palautukselle.


Hetkeä myöhemmin saman päivän aikana palautuksesta tuli sähköposti, josta löytyi linkki palautus lappuihin. Sama linkki löytyy myös tuolta tilaussivulta. Tulostimme palautuslaput, joista toinen meni palautuslaatikon sisällä ja toista käytetään posti paketin päällä. Palautukseen käytimme samaa pahvilaatikkoa, joka tuli lähetyksessä, eli sitäkään ei kannata repiä tuhannen palasiksi ennen kuin on varma onko tuote sopiva.


Palautuslapuissa luki DHL, joten oletimme, että palautus tapahtuu DHL Expressin kautta. R-kioskilla totesivat että jotain numeroita ei löytynyt ja näillä lapuilla ei voinut pakettia palauttaa. Ei auttanut kuin soittaa DHL:n asiakaspalveluun ja jossa pyysivät lähettämään kuvankaappauksen palautuspapereista heidän asiakaspalveluun. Heiltä tuli alle puolessa tunnissa vastaus, ettei kyseinen paperi ole DHL Expressin rahtikirja ja lähetyksen voisi palauttaa Postin kautta. Saksan posti omistaa DHL:n, joten heidän liikemerkissään viitataan DHL:ään myös postilähetysten ollessa kyseessä. Seuraavaksi sitten paketin kanssa Postiin ja sieltähän se lähti pienen ihmettelyn jälkeen. Jäämme odottelemaan miten palautukselle käy ja kuinka nopeasti palauttavat rahat. Kirjoittelemme lisää kun tilanne selviää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti