Tarjoustiistai 18. syyskuuta 2012

Jäätelökone halvalla

Jäätelökoneet voidaan jakaa kahteen eri ryhmään toimintaperiaatteensa perusteella. Pakastimessa jäähdytettävissä laitteissa joko koko astia laitetaan pakastimeen tai vaihtoehtoisesti jäähdytinkapseli. Tällaisen laitteen voi saada marketin alehyllystä alle 30€. Astian täytyy olla yli vuorokauden verran pakastimessa, mutta itse laitan aina heti edellisen käytön jälkeen astian pakastimeen. Kerralla en tietenkään voi valmistaa yhtä astiaa isompaa annosta. Välillä jäätelö jää liian löysäksi, jos neste on ollut liian lämmintä tai valmistus on tapahtunut lämpimässä keittiössä. Tässä esimerkki edullisesta alle 30€ jäätelökoneesta:

C3 Jäätelökone 29,95€


Kalliimmissa malleissa on oma kompressorilla toimiva jäähdytys. Nämä laitteet ovat vaivattomampia käyttää sekä jäätelön koostumus on yleensä parempi, mutta laitteen hinta taas sitten voi olla monia satoja euroja. Jäätelön valmistukseen ei tarvitse valmistautua mitenkään ihmeemmin kunhan laittaa virrat päälle ja jäätelötaikinan koneeseen.

Suomessa laitteita on vaikeasti saatavilla tai ne maksavat satoja euroja. Taas kerran ulkomaiset verkkokaupat rientävät apuun. Tässä yksi halpa jäätelökone kompressorilla Amazon.de sivulta ostettuna:

Unold 48816 jäätelökone kompressorilla 149€
Laitteella pystyy valmistamaan jäätelöä kerralla 1,5l ja on teholtaan 150W.
Toinen esimerkki on hiukan halvempi, mutta pienempi tehoisempi sekä tilavuudeltaan pienempi:

Unold 8875 jäätelökone kompressorilla 139€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti